Linia do bułek

Bułki to z reguły dużo większy wolumen ilościowy niż chleb – dlatego warto zdecydować się na zakup profesjonalnej linii do bułek. Automatyzacja procesu produkcji to inwestycja, która się zwróci i w dłuższej perspektywie pozwoli generować większe zyski. Rozbudowana linia do bułek Sottoriva to sposób na bardzo wydajną pracę – idealnie sprawdzi się w większych piekarniach, które zaopatrują mniejsze punkty w okolicy.

Linia do bułek

Przygotowanie kęsów o niewielkiej gramaturze – od 40 do 180 gramów – w ilości liczonej w setkach lub nawet tysiącach, to duże wyzwanie nawet dla doświadczonego pracownika. Odpowiednie znakowanie, ułożenie kęsów, rozładowanie wypieków – to wszystko może dziać się szybko i automatycznie. Wystarczy skorzystać z wyspecjalizowanego sprzętu – takiego jak linia do bułek Sottoriva.

Linia do drobnego pieczywa – kajzerek, bułki poznańskiej, sznytki, ciętej, rogali, paluchów,

Bułki mają różne gramatury i kształty, różnią się także znacznikami. Inaczej wygląda kajzerka, inaczej bułka poznańska – to wie każdy, nawet jeśli nie jest piekarzem. Nie trzeba kupować osobnych modeli do produkcji różnych bulek – linia do kajzerek, linia do bułki ciętej, linia do bułki poznańskiej – Sottoriva to linia do pieczywa pszennego, czyli do wszystkich wymienionych bułek (oraz wielu innych).
Zakup profesjonalnej linii do drobnego pieczywa to nie tylko inwestycja, ale także oszczędność. Linia do bułek Sottoriva może być rozbudowana i zapewnić niesamowitą wydajność. Od dwurzędowej do sześciorzędowej dzielarko-zaokraglarki, teflonowane łopatki oraz lej, garownnia, wytwornica pary – to tylko niektóre elementy, dzięki którym efektywność wynosi do 4 000-15 000 bułek na godzinę.

Przeczytaj także czym są piece piekarnicze elektryczne.

MINI LINE : Linia do pieczywa pszennego – bułek Sottoriva dla małych i średnich piekarni Rzemieślniczych.
Linia do pieczywa drobnego Sottoriva to urządzenie, dzięki któremu produkcja bułek wejdzie na zupełnie nowy poziom. Profesjonalna linia do bułek Sottoriva może zapewnić wydajność rzędu 4000-15000 bułek na godzinę, co z perspektywy dużej piekarni jest czystym zyskiem. Oszczędność czasu, produktów oraz pieniędzy – te możliwości są w zasięgu ręki, wystarczy zaopatrzyć się w linię do bułek Koenig.

ZOBACZ WIĘCEJ