OPTIMA-linia do chleba

‹ powrót

Optymalne i sprawdzone rozwiązanie do produkcji tradycyjnych gatunków chleba

Linia do produkcji chleba OPTIMA to połączenie prostoty i efektywności za bardzo atrakcyjną cenę. Wydajność robocza linii 600-2400 szt/h, wydajność maksymalna: 3000 szt/h. Obsługa 1 lub maksymalnie 2 osobowa.

Korzystając z wieloletniego doświadczenia, zaprojektowaliśmy optymalny system OPTIMA złożony z wywrotnicy do dzieży,  wagodzielarki, ocjonalnie-eletrkoniczenej kontroli ważenia kęsów, zaokrąglarki, komory garowniczej i wydłużarki. To uniwersalne rozwiązanie dla większości piekarni. Wdrożylismy ten system w wielu zakładach piekarniczych w całej Polsce oraz Ukrainie i możemy zapewnić, ze linia nie wymaga zmiany dotychczasowych receptur i zaskakuje swoją funkcjonalnością i łatwością obsługi.
Zakres gramatury 250-2000 g.
Cała linia zajmuje tylko 6 m2.
To systemowe rozwiązanie zapewnia spore oszczędności na naważkach oraz pełną kontrolę produkcji.
OPTIMA to synonim jakości i szybki zwrot z inwestycji.
Linia produkcyjna do chleba posiada wiele funkcji ułatwiających prace:
– płynną regulacje prędkości,
– płynną regulację ważenia,
– licznik kęsów,
– wiele innych istotnych funkcji,
Cała obudowa linii wykonana jest ze stali nierdzewnej.

NOWOŚĆ :  Linia OPTIMA może być wyposażona w elektroniczną wagę kontrolną WEGA która odrzuca wadliwe kęsy niespełniające określonej wagi oraz steruje  każdą wagodzielarką objętościową. Wiecej informacji oraz zdjęcia poniżej.

Szczegółowy opis poszczegółnych elementów linii znajdziesz w „Plikach do pobrania” u dołu strony. 

 

Zdjęcia - Linia do chleba OPTIMA

Wywrotnica do dzieży z wygarniaczem, wagodzielarka LIBRA, elektroniczna waga kontrola WEGA, zaokrąglarka stożkowa OMEGA oraz taśmowa do chlebów żytnich, międzygarownia ASTRA, wydłużarka DELTA,

Filmy - Linia do chleba OPTIMA oraz elektroniczna waga kontrolna WEGA

https://www.youtube.com/embed/VU1XVmwYSRc
Wywrotnica do dzież - praca z linią do chleba OPTIMA
https://www.youtube.com/embed/87-dsQnaIAE
Linia do chleba OPTIMA
https://www.youtube.com/embed/UlxfnzKuk2o
Linia do chleba - dzielenie i zaokrąglanie ciasta razowego
https://www.youtube.com/embed/apZRdi0Ux9A
Linia do chleba - dzielenie i zaokrąglanie ciasta pszenno-żytniego
https://www.youtube.com/embed/08k4GbPTzSk
Wagodzielarka Libra i zaokrąglanie na zaokrąglarce taśmowej
https://www.youtube.com/embed/nXrtQSRdmRA
Linia do chleba Optima BAKERES - Dzielenie i zaokrąglanie ciasta na chleb
https://www.youtube.com/embed/Np7yY4PwCKM
Zaokrąglanie ciasta
https://www.youtube.com/embed/nEcV3hsLxkU
Wydłużanie - formowanie ciasta
https://www.youtube.com/embed/sQu6n-QLhOM
Linia do chleba Optima BAKERES - produkcja chlebów