CLASIC ECO – półautomatyczna krajalnica

‹ powrót

Opis

Sprawdzone urządzenie, którego największą zaletą jest trwałość

Model idealny dla firm o produkcji chleba krojonego do 1000 szt/dobę, Najpopularniejsza maszyna w małych piekarniach oraz sklepach. Bardzo trwała, wytrzymała od wielu lat sprawdza się na polskim rynku.

ZASTOSOWANIE

Krajalnica klasyczna CLASIC to urządzenie z dostępną grubością krojenia od 8 do 16 mm, gdzie rozstaw noży jest określany przy zamówieniu. Przystosowana jest do krojenia chleba o wadze 250g do 2kg, automatycznie zatrzymując się po jego zakończeniu.

Wydajność godzinowa maszyny zależna jest od obsługującego i wynosi zazwyczaj 150-250 szt/h. Krajalnica posiada łatwy, szybki system wymiany noży oraz ich ustawiania, dzięki systemowi mocowania noży, można je odwracać góra/dół oraz przekładać z brzegów do środka. Noże przed wymianą wykorzystane są prawie w 100%. Średnia ilość skrojonego chleba do wymiany lub ostrzenia noży to ok. 350-400 tysięcy skrojonego chleba.

Powierzchnia wchodząca w styczność z pieczywem wykonana jest ze stali nierdzewnej, która nie tylko jest sanitarna, ale jednocześnie wpływa na trwałość urządzenia oraz jakość krojenia.

Krajalnica CLASIC posiada standardową, malowaną elektrostatyczną obudowę lub jako opcja premium jest dostępna w wersji nierdzewnej.

Zdjęcia

Filmy

Pliki do pobrania