Nowość na polskim rynku – WEGA elektroniczna waga do ciasta.
Jest to urządzenie, które waży ciasto elektronicznie i steruje z każdą wagodzielarką.
Na rynku światowym pojawia się wiele nowości, z których tylko część znajduje zastosowanie w Polsce. Jednym z takich urządzeń, które wydaje się być wyjątkowo odpowiednie do naszej rodzimej produkcji jest waga do ciasta WEGA, ponieważ zastosowane w niej rozwiązania zapewniają idealną powtarzalność wagi kęsów ciasta, z których formowane są bochenki chleba. Jak wiadomo, wagodzielarki zazwyczaj ważą kęsy na podstawie objętości i bardzo trudno, ze względu na stale postępujący proces rozrostu, uzyskać powtarzalność wagi. Urządzenie ważące WEGA steruje wagodzielarką i odrzuca wadliwe kęsy, które nie mieszczą się w ustalonej gramaturze ciasta, a do dalszej produkcji trafiają tylko te, które mają taką samą wagę. Jest to rozwiązanie zapewniające nie tylko usprawnienie produkcji i podniesienie jakości, ale również duże oszczędności.
WEGA najważniejsze cechy maszyny :
daje ogromne oszczędności w naważkach i pracy ludzkiej;
precyzyjnie reguluje i kontroluje gramaturę cista, nieważne jak wygarowane jest ciasto, minimalna tolerancja 1 g;
odrzuca kęsy nie mieszczące się w żądanym zakresie wagowym;
wydajność do 5200 szt/h;
steruje każdą wagodzielarką, ustawia wagę kęsa w zależności od rozrostu ciasta utrzymując porządaną wagę;
jest kompatybilna z każdą wagodzielarką, także mechaniczną; ( Glimek, Libra, WP, Koenig, Gostol, oraz innych producentów),
posiada licznik kęsów cista i steruje ich ilością;
pracuje z wagodzielarką 2-rzedową;
jest wyposażona w 40 programów;
generuje różne raporty, np ilość zważonych, wyporukowanych kesów na zmianie, raportuje dzienną, zmianową produkcję określonego chleba w szt oraz kg.
WEGA to najlepszy przykład korzyści z zastosowania nowoczesnych technologii w piekarnictwie.
Tak wygląda nasze urządzenie
Wyślij zapytanie a my odpowiemy.