LIEVISTOP – chłodnio-garownia do odroczonego rozrostu ciasta

‹ powrót

Pełna kontrola nad procesem rozrostu ciasta

Zastosowanie technologii odroczonego rozrostu umożliwia piekarni zmodernizowanie produkcji oraz rozszerzenia asortymentu bez ryzyka zwrotów.

Chłodnio-garowani LIEVISTOP włoskiego producenta Tagliavini umożliwia precyzyjne zarządzanie temperaturą oraz wilgotnością, przez co mamy wpływ na czas rozrostu kęsów ciasta. Zakres regulacji temperatury jest od -10 do +40 st. C, a wilgotności do 95%. Taki przedział regulacji pozwala na odroczenie rozrostu ciasta, a tym samym odroczenie wypieku do nawet 10 godzin w zależności od produktu. Pieczywo takie zyskuje na jakości, charakteryzuje się oryginalnymi walorami smakowymi oraz aromatem, dzięki utrzymaniu jak najwyższej wilgoci. Dodatkowo metoda odroczonego rozrostu ułatwia przechowywanie produktów bez stosowania środków konserwujących.

Komory LIEVISTOP dostępne są w różnych pojemnościach, od 2 do nawet 50 wózków.

Zdjęcia

Filmy

Pliki do pobrania