Wałkownica półautomatyczna

‹ powrót

Najwyższej jakości urządzenia wyprodukowane w Szwajcarii

Wałkownice półautomatyczne to idealne rozwiązanie dla małych i średnich przedsiębiorstw, ponieważ
umożliwiają wszechstronność produkcji usprawniając proces obróbki wszelkiego rodzaju ciasta – drożdżowego, francuskiego, półfrancuskiego, pierogowego itp. w zakresie grubości ciasta 0,2-45 mm.
To profesjonalne, sterowane ręcznie urządzenia o precyzyjnym skalowaniu grubosci ciasta.
Wałkują ciasto delikatnie i dokładnie, gwarantując jego gładkość i równomierność.
Dzięki swej precyzji prowadzą do ogromnych oszczędnosci surowca.
Szwajcarska solidność wykonania z zastosowaniem materiałów wysokiej jakości pozwala na długoletnią i bezawaryjną pracę.
Urządzenia są łatwe i wygodne w obsłudze dzięki dźwigni zmiany kierunku, która przyspiesza i ułatwia jednoosobową obsługę maszyny, jak też w przemieszczaniu dzięki swej jezdnej podstawie.
Wyposażenie wałkownic półautomatycznych obejmuje:
składane ramiona wykonane ze stali nierdzewnej,
napędzane podajniki taśmowe,
dwie możliwości zmiany kierunku taśmy: za pomocą przycisków lub dżwigni (modele SWL 6405 i SWL 6407),
bawełniane taśmy
osłony bezpieczeństwa,
osłony na palce,
wałek do zwijania i przenoszenia ciasta,
półki do podtrzymywania ciasta na końcach ramion wałkujących,
pojemnik na mąkę,
malowana podstawa na kółkach z blokadami.

Zalecany blok ciasta: 3-7 kg.

Wałkownice półautomatyczne linii SWL dostępne są w następujących wymiarach:
model SWL 5304 o szerokości taśmy 475 mm i długości stołu 2060 mm
model SWL 6405 o szerokości taśmy 640 mm i długości stołu 2720 mm
model SWL 6407 o szerokości taśmy 640 mm i długości stołu 3330 mm
Urządzenia są również dostępne ze stacją wycinającą, oraz szeregiem wałków wycinających – do wyboru zgodnie z potrzebami produkcyjnymi klienta.

Zdjęcia

Filmy