ROTOVENT – cukierniczy piec obrotowy

‹ powrót

ROTOVENT - piec wózkowy o wysokiej jakości, równomierności wypieku, piec poisada 3 wentylatory cyrkulacyjne do równomiernego wypieku

 

 

 

 

Główne zalety, cechy pieca ROTOVENT

  • Kompaktowy rozmiar. (piec na blachy wypiekowe 40/60 posiada wymiary 90×130 cm)
  • Dostępny w wersji elektrycznej i gazowej.
  • Łatwy i szybki montaż (1 dzień).
  • 5-stopniowa regulacja siły nawiewu wentylatorów dostosowuje nadmuch powietrza do wymagań produktu.
  • 3 wentylatory na całej wysokości wózka wypiekowego – gwarantuje równomierny wypiek na wszystkich blachach.
  • Podwójny generator pary dający możliwość częstego, dużego zaparowania w krótkim czasie.
  • Spód pieca na poziomie podłogi zapewniający łatwy wjazd i wyjazd wózków bez narażania ciasta na wstrząsy.
  • Dostosowany do wózków o wymiarach blach: 40/60, 58/78 i 60/80.
  • Niskie koszty eksploatacyjne – średnie zużycie gazu poniżej 3 m3/h przy mocy cieplnej 43 kW dla pieca na blachy 60/80.
  • Energooszczędność potwierdzona certyfikatem Reduced Energy Consumption.

Zdjęcia

Filmy

https://www.youtube.com/embed/RqO4bb8r0CU
ROTOVENT - wypiek bagietek