TRONIK – elektryczny nie znaczy drogi w eksploatacji. Piec TRONIK jest bardzo popularny w wielu sieciach hipermarketów i supermarketów w całej Europie, ponieważ znakomicie się w nich sprawdza.
TRONIK – jest Idealnym piecem przy produkcji zróżnicowanej pod względem ilości, gdzie ważne jest, aby nie wykorzystywać całego pieca do wypieku, lub gdzie wymagana jest różna temperatura wypieku, a ilość pieczywa nie wystarcza do wypełnienia całego pieca w jednym cyklu wypiekowym.
Firma Tagliavini do perfekcji opanowała obniżanie kosztów eksploatacji pieców elektrycznych. Jest to piec o średnim zużyciu energii ok 1,8 kWh/1 mkw pow. wypiekowej, czyli piec ok. 15 mkw powierzchni wypiekowej zużywa ok 27 kW energii na godzinę. Moc maksymalna tego pieca to ok. 3 kW/1 mkw powierzchni wypiekowej.
W piecach TRONIK można również regulować moc niezależnie dla każdej komory oraz sterować mocą w komorze wypiekowej, np. więcej mocy skierować na górę, a mniej na dół komory wypiekowej (lub odwrotnie). W piecach tych stosuje się innowacyjny system załączania grzałek, gwarantujący, że amplituda temperatury jest bardzo niewielka i zbliżona do zadanej, co gwarantuje niskie zużycie energii. Dla równomiernego wypieku z przodu zastosowano grzałki w kształcie spirali. Dobre rozwiązania konstrukcyjne w piecu oraz właściwie wykorzystana energia elektryczna zamieniona na cieplną, zapewnia, że piec TRONIK jest prawdziwą znakomitością w grupie pieców elektrycznych. Obecne kierunki zwiazana z wykorzystaniem energii słonecznej (fotowoltaika) piece TRONIK są coraz bardziej popularne i oszczędne, ogrzewane są z energii wytworzonej przez słońce.
Chcesz dowiedzieć się wiecej zadzwoń: 508 195 853 lub napisz: biuro@bakeres.pl
TRONIK - jeden piec, wiele możliwości
Wyślij zapytanie a my odpowiemy.