ANULAR ceramiczno-rurowy piec wsadowy

‹ powrót

Piec wsadowy o pierścieniowych rurach parowych

Połączenie niezwykle efektywnej produkcji z wysoką jakością wypieku

Połączenie niezwykle efektywnej produkcji z wysoką jakością wypieku.
Znakomicie nadaje się do długotrwałej produkcji w zakładach rzemieślniczych, jak i na skalę przemysłową. Współpracuje z różnymi aparatami wsadowymi (ręcznymi, automatycznymi, jednopoziomowymi i wielopoziomowymi).
Piec jest idealny do rozwiązań przemysłowych ze względu na bardzo solidną konstrukcję i wytrzymałość. Znakomicie utrzymuje temperaturę i posiada bardzo wydajne wytwornice pary. Idealnie nadaje się do systematycznej, wielogodzinnej pracy każdego dnia. Dzięki zróżnicowanej gęstości rurek grzewczych na całej długości pieca (gęściej z przodu, rzadziej z tyłu) uzyskujemy perfekcyjnie równomierny wypiek.
W połączeniu z wielopoziomowym aparatem załadunkowym, na rozładunek i załadunek pieca wystarczy 4-6 minut. Przy czasie wypieku chleba około 40 minut, jeden wielopoziomowy aparat załadunkowym może pracować łącznie z pięcioma piecami o całkowitej powierzchni wypiekowej 110 m.kw. Taki zestaw zapewnia produkcję ok 2500 sztuk chleba (o wadze 0,7kg) na godzinę.
Jest tani w eksploatacji w stosunku do swojej wydajności. Średnie zużycie gazu przy powierzchni wypiekowej 22 m.kw to około 6-7 m3/h. Może być opalany gazem, olejem i paliwem stałym (pellet, drewno).

Chcesz dowiedzieć się wiecej zadzwoń: 508 195 853 lub napisz: biuro@bakeres.pl

Zdjęcia

Piec ANULAR - Budowa, montaż, wypieki

Filmy

Piec ANULAR z systemem załadunkowo/rozładunkowym

https://www.youtube.com/embed/P1Jqa934hUY
Piec Anular z jednopoziomowym systemem załadunkowym
https://www.youtube.com/embed/kt5jJn-zGR8
Załadunek pieca Anular za pomocą systemu Kronos
https://www.youtube.com/embed/z1hHveLHZrg
Wypiek bagietek w piecu Anular i rozładunek Kronosem