SARGO II – dwupoziomowy system załadunkowo-rozładunkowy

‹ powrót

System obsługiwany jest przez jedną osobę współpracuje z piecami różnych marek

SARGO II  System ten współpracuje z piecami różnych marek i różną liczbą półek. Obsługiwany jest przez jedną osobę, dostępny w wersji manualnej, półautomatycznej oraz w pełni automatycznej. Może współpracować z kilkoma piecami, a komory wypiekowe mogą mieć różną głębokość. Urządzenie za pomocą 2 półek pobiera ciasto z wózka garowniczego, przenosi i rozładowuje w piecu. Po wypieczeniu wyciąga gotowe produkty (chleby, bułki) z pieca i odkłada na wózku do studzenia. Załadunek i rozładunek całego pieca za pomocą dwupoziomowego systemu załadunkowego trwa kilka minut. Wszystko to obsługiwane jest przez jedną osobę. 

SARGO załaduje do pieca i rozładuje produkty o małej i dużej gramaturze (50 g- 2 kg) tj.: bułki zwykłe, kajzerki, bułki poznańskie, bułki cięte, rogale, bułki kwadratowe, bagietki, chleby itp.

Asymetryczny system SARGO II może obsługiwać różne piece np 4 i 5 półkowy piec lub dodatkowo wielopoziomowy wózek garowniczy lub do studzenia.

JUMPING SYSTEM – System może być wyposażony w opcję odwrócenia bułek znakowanych (kajzkera, poznańska, cięta itp) przed zrzuceniem na płytę hertoeą (kamienną). Bułka np. poznańska, cięta czy kajzerka garowana na desce znakiem do dołu, przy rozładunku w piecu będzie odwracana znakiem do góry.

Najważniejsze korzyści z zastosowania systemu jedno-poziomowego:
– JEDNOOSOBOWA OBSŁUGA lub nawet BEZ UDZIAŁU CZŁOWIEKA
– skraca czas produkcji oraz zwiększa wydajność godzinową pieca o ok.15-20%, dzięki krótkim cyklom załadunkowym i wyładunkowym
– pieczywo o lepszej jakości – równomiernie rozłożone pieczywo w komorze, nie styka się
– ułatwia pracę i odciąża pracowników od ciężkiej pracy fizycznej
– małe zapotrzebowanie na miejsce wokół pieca

System może pracować w sposób:
– automatyczny – cały proces załadunku, wypieku, rozładunku jest w pełni automatyczny oparty jest na poszczególnych programach, bez udziału człowieka, pracownik włącza start i odchodzi od pieca, od SARGO, system sam załadowuje piec, może też włączyć zaparowanie w piecu, po zakończonym czasie wypieku rozładuje wypieczone pieczywo na wózek.
– półautomatyczny – część funkcji sterowana jest za pomocą panelu sterowania ale każdą zadanie dla SARGO pracownik  każdorazowo wydaje komędę, zadanie dla systemu.
– ręczny – załadunek do pieca i rozładunek  z pieca wykonywane są przy użyciu silnika,   pozostałe funkcje ręcznie (przesuwanie prawo/lewo)  wykonywane są przez człowieka.

KAŻDY SYSTEM JEST KONFIGUROWANY I DOBIERANY INDYWIDUALNIE DO POTRZEB PIEKARNI.

 

Zdjęcia

SARGI II - różne rozwiązania, praca z różnymi piecami.

Filmy

https://www.youtube.com/embed/SjtD7UnZ6s0
Asymetryczny SARGO II, załadunek ciasta do pieca
https://www.youtube.com/embed/ulCpmgxewb4
SARGO II, rozładunek pieca, wypiek na mrożenie
https://www.youtube.com/embed/_D_hpvgaYh8
Załadunek ciasta do pieca - SARGO II
https://www.youtube.com/embed/6ol3PKLkioU
SARGO II, załadunek ciasta do pieca i rozładunek po wypieku na taśmociąg.