SARGO III – trzypoziomowy system załadunkowo-rozładunkowy

‹ powrót

System SARGO III obsługiwany jest przez jedną osobę i współpracuje z piecami różnych producnetów.

System ten współpracuje z piecami różnych producentów i różną liczbą półek. Obsługiwany jest przez jedną osobę, dostępny w wersji manualnej, półautomatycznej oraz w pełni automatycznej. Może współpracować z kilkoma piecami, a komory wypiekowe mogą mieć różną głębokość.
Urządzenie za pomocą 3 półek pobiera ciasto z wózka garowniczego, przenosi i rozładowuje w piecu. Po wypieczeniu wyciąga gotowe produkty (chleby, bułki) z pieca i odkłada na wózku do studzenia.  Załadunek i rozładunek całego pieca za pomocą trzy-poziomowego systemu załadunkowego trwa kilka minut. Wszystko to obsługiwane jest przez jedną osobę. System zajmuje mało miejsca i idealnie nadaje się do małych, także tych rzemieślniczych piekarni.  SARGO załaduje do pieca i rozładuje produkty o małej i dużej gramaturze (50 g- 2 kg) tj.: bułki zwykłe, kajzerki, bułki poznańskie, bułki cięte, rogale, bułki kwadratowe, bagietki, chleby itp.

JUMPING SYSTEM – System może być wyposażony w opcję odwrócenia pieczywa przed zrzuceniem na płytę wypiekową. Bułka np. poznańska, cięta czy kajzerka garowana na desce znakiem do dołu, przy rozładunku w piecu będzie odwracana znakiem do góry.
Najważniejsze korzyści z zastosowania systemu SARGO III:
– JEDNOOSOBOWA OBSŁUGA
– zwiększa produkcyjną wydajność godzinowa  oraz powierzchnię wypiekową pieca  o ok 15-20 %
– skraca czas produkcji o ok.15-20%, dzięki krótkim cyklom załadunkowym i wyładunkowym
– równomiernie rozłożone pieczywo w komorze, nie styka się co zapewnia równomierny wypiek 
– ułatwia pracę i odciąża pracowników od ciężkiej pracy fizycznej
– zajmuje mało miejsca w piekarni

System może pracować w sposób:
– automatyczny – cały proces załadunku, wypieku, rozładunku oparty jest na poszczególnych programach,
półautomatyczny – część funkcji sterowana jest za pomocą panelu PLC, przesuwanie prawo/lewo odbywa się bez silnika, ręcznie
– ręczny – załadunek i rozładunek wykonywane są przy użyciu silnika, pozostałe funkcje ręcznie, przez człowieka

KAŻDY SYSTEM JEST KONFIGUROWANY I DOBIERANY INDYWIDUALNIE DO POTRZEB  PIEKARNI.

 

Zdjęcia

Tak wygląda nasze urządzenie

Filmy

Nasze urządzenie w akcji

https://www.youtube.com/embed/hOEC38V0yZg
SARGO III - rozładunek pieczywa