Piece piekarnicze wózkowe termoolejowe

Piece termoolejowe wózkowe są szybko gotowe do pracy – podgrzany olej błyskawicznie rozgrzewa wnętrze komory grzewczej. Wózek umożliwia szybki i sprawny załadunek oraz rozładunek, co dodatkowo przekłada się na minimalną utratę ciepła w komorze. Oprócz wydajnej pracy, to rozwiązanie skutkuje także oszczędnością w zużyciu energii – koszty eksploatacji urządzenia są zredukowane.
Przy zabudowywaniu pieców termoolejowych wózkowych należy pamiętać o zapewnieniu dostępu do niego z każdej strony – ze względu na rozmieszczenie zaworów i pomp.

Piec wózkowy STATIC

Piec wózkowy cechuje łatwość obsługi – wysunięcie wózka i jego ponowne wsunięcie do komory zajmuje dosłownie chwilę. Przy dużej ilości wypieków ma to kolosalne znaczenie – wózek może być ładowany i opróżniany przez więcej niż jedną osobę, w komfortowych warunkach. Konstrukcja pieców wózkowych umożliwia łatwe znalezienie modelu odpowiadającego pPiece wózkowe to doskonały wybór dla piekarni, które chcą zachować duży wolumen produkcyjny
i zaoszczędzić miejsce – piece wózkowe termoolejowe zajmują niewiele przestrzeni, ale to wcale nie oznacza, że powierzchnia wypiekowa jest niewielka. Ponadto, załadunek i rozładunek jest szybki i łatwy – wystarczy wysunąć wózek z wnętrza pieca.

Piece piekarnicze wózkowe termoolejowe GPG STATIC

otrzebom – w zależności od przewidywanego wolumenu produkcji.
Należy pamiętać o stosownym zabezpieczeniu – rękawicach piekarniczych – przy obsłudze wózka. Wózek w całości znajduje się w komorze grzewczej i jest bardzo nagrzany.

Sprawdź także piece cukiernicze.

Piec termoolejowy wózkowy STATIC

Piece termoolejowe wózkowe łączą w sobie cechy pożądane w piekarniach nastawionych na wydajność pracy. Szybka gotowość do pracy oraz doskonałe utrzymywanie temperatury sprawiają, że czas produkcji jest maksymalnie wykorzystywany. Dodatkowo – dzięki wózkowi – kolejne partie wypieków nie muszą długo czekać na załadunek. Piece termoolejowe wózkowe to idealne sprzęty dla dużych piekarni.